Over Sociaago

Het probleem

De logistieke en administratieve kosten zijn te hoog voor plaatselijke producenten. De toegang tot deze producten is bovendien ingewikkeld voor consumenten die niet de tijd hebben om naar verschillende plaatsen te reizen om hun inkopen te doen.

De oplossing

Daarom hebben we Sociaago in het leven geroepen, een collaboratieve logistieke oplossing die duurzaam en economisch leefbaar is. Dit voor de distributie van
van lokale producten in en naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Kleine lokale producenten, voornamelijk rond Brussel, ondervinden reële moeilijkheden om hun producten aan te bieden en te verdelen aan onafhankelijke restaurants en winkels. Vaak moeten ze zich dan wenden tot de grote spelers in de sector of moeten ze deze taken individueel in eigen beheer uitvoeren.

Toegang tot een geïntegreerde logistieke oplossing, gekoppeld aan een digitaal platform om hun producten te promoten (B2B), is een essentiële ontbrekende schakel in de ontwikkeling van deze sector.

Daarop werd Sociaago in het leven geroepen.

Een coöperatie die tot doel heeft om, in een participatieve & coöperatieve geest, de onderstaande zaken te verwezenlijken.

BBP Photo10 OVC BP4 Groot
Sociaago Photo4 logistique4 1

Logistieke distributie

De activiteit van de voedselbereiding voor kleine plaatselijke producenten met bijbehorende logistieke distributiediensten.

Sociaago3

Digitaal platform

Een digitaal platform voor deze producenten en hun klanten (restaurants en onafhankelijke winkels), voor marketingdoeleinden en automatisering van bestellingen.

Sociaago2

Know-how delen

Het aanbieden van nieuwe voedselverwerkende activiteiten naargelang de behoeften van de producenten (bundeling van investeringen en know-how).

Bij Sociaago werken we met mensen met een handicap. Dat is onze manier om onze kernwaarden van sociaal engagement, duurzaamheid en het klimaat in de verf te zetten. Zo maken we morgen beter!

Sociaago Photo Homepage6

Ons verhaal

Ontstaan concept

Ontstaan concept

Bewustwording van de behoefte aan een logistieke hub-oplossing voor verse producten van kleine producenten in de Brusselse voedselgordel.

2019
2020
Stakeholders

Stakeholders

Reflectie en contacten met belanghebbenden (producenten, overheidsinstanties, ...). Laureaat van BeCircular 2020, een initiatief dat de overgang naar een sociale en circulaire economie ondersteunt.

Oprichting Sociaago

Oprichting Sociaago

Oprichting van de coöperatie Sociaago en fondsenwerving met het platform LITA.co en COOPUS van Financiën Brussel.

2021
2022
IT Platform

IT Platform

Implementatie van het Linkedfarm IT-platform en het beheerssysteem MECALUX (WMS), werkzaamheden en start van de activiteit.

Ons team

Olivier Van Cauwelaert

CEO - Projectleider

Na enige ervaring in de conventionele distributie, is Olivier mede-oprichter van een netwerk van onafhankelijke biologische winkels op hetzelfde moment dat hij een maatschappelijke wending nam door het ScaleUp fonds op te richten, een investeringsfonds gewijd aan duurzame voeding. Sindsdien wijdt hij zich uitsluitend aan projecten met een echte positieve impact.

Als vader van vier kinderen, zet Olivier zich in om een gezonde planeet na te laten aan de toekomstige generaties. Dit door mens en natuur centraal te stellen in alle acties, bijvoorbeeld met projecten zoals de Jardins d’Arthey en Manufast.

De rol van Olivier binnen Sociaago is de ontwikkeling van het project op commercieel, strategisch, marketing en vooral menselijk niveau.

OVC ID Copyright journeephotos.com
Cédric

Cédric Van de Weghe

Business Development Manager

Cédric vervoegt Sociaago met een aanzienlijke ervaring in de Supply Chain bij Colruyt. Hij brengt ook een commerciële visie mee dankzij zijn carrière als Business Manager bij adviesbureau Intys. Dankzij deze ervaring kan hij optimaal inspelen op de behoeften van de markt en onze zakenpartners.

Door zijn commerciële, logistieke en datavaardigheden te combineren, zal hij Manufast in staat stellen de logistieke hub voor Sociaago te ontwikkelen. Op lange termijn zal hij het stokje overnemen van Olivier Van Cauwelaert voor de ontwikkeling van de activiteiten van Sociaago.

Neem contact op

Wij kijken uit naar jouw aanvraag!